Shkalla e TVSH-së në faturat

Shkalla e TVSH-së në faturat

Shkalla e tatimit mbi TVSH varet nga fakti nëse jeni një person privat ose subjekt biznesi dhe nëse vendi juaj i banimit është brenda Bashkimit Evropian apo ndodhet jashtë BE-së.

P.sh. kompanitë e vendosura në Kroaci që janë të regjistruara si taksapagues të TVSH-së në BE do të marrin një faturë të TVSH-së me një normë prej 0% të TVSH-së. Ky quhet transaksion brenda bashkësisë.

Kurse konsumatorët që jetojnë në Kroaci do të marrin një faturë të TVSH-së për shërbimet e hostingut me normë të TVSH-së të aplikueshme në Kroaci: 25%

Rregulla të përgjithshme:

TVSH-ja për individët:

* Konsumatorët që jetojnë në Bashkimin Evropian do të marrin një faturë të TVSH-së për shërbimet e hostingut në përputhje me normën e TVSH-së që aplikohet në vendin e tij, p.sh. një shtetas gjerman do të marrë një faturë të TVSH-së me një normë prej 19%, një qytetar spanjoll do të marrë një faturë të TVSH-së me një normë prej 21%, etj.

* Konsumatorët që jetojnë jashtë Bashkimit Evropian do të marrin një faturë të TVSH-së me një shkallë prej 0%. Çmimi neto i paketës së hostingut do të jetë i barabartë me çmimin bruto.

TVSH-ja për kompanitë:

* Kompanitë e vendosura në Bashkimin Evropian që janë të regjistruara si tatimpaguese të TVSH-BE në BE do të marrin një faturë të TVSH-së me një shkallë prej 0% të TVSH-së. Ky quhet transaksion brenda bashkësisë. Kompanitë e tilla janë të detyruara të paguajnë TVSH-në në vendin e tyre në përputhje me Direktivën e Këshillit 2006/112 / EC për sistemin e përbashkët të tatimit mbi vlerën e shtuar.

* Kompanitë e vendosura në Bashkimin Evropian që NUK janë të regjistruara si taksapaguese të TVSH-së do të marrin një faturë të TVSH-së me shkallën e TVSH-së të aplikueshme në vendin e tyre, si dhe personat individualë, p.sh. një kompani nga Gjermania që nuk paguan TVSH-në do të marrë një faturë të TVSH-së me një normë prej 19%, një kompani nga Spanja nuk do të jetë një pagues TVSH-BE do të marrë një faturë të TVSH-së me një normë prej 21% etj.

* Kompanitë që ndodhen jashtë Bashkimit Evropian do të marrin një faturë të TVSH-së me një shkallë 0% të TVSH-së.

Çështja e një shkalle të përshtatshme është e vlefshme për arsye tatimore - varet nga të dhënat që jepni në formularin që konvertohet. Ju lutemi, mos harroni të plotësoni formularin e porosisë në mënyrë korrekte.

Shkalla e duhur llogaritet automatikisht.

Hosting për Wordpress

Shpejtësia dhe performanca: SSD të plotë, http/2, një shumëllojshmëri e plotë e metodave të cache, bandwidth të pakufizuar, certifikata SSL falas

Hosting për Joomla!

Shpejtësia dhe performanca: I/O i lartë, shumë memorie, SSD të plotë, http/2, certifikata SSL falas, mbështetje teknike

Hosting për Presta

Siguria dhe performanca: ndarja e plotë, teknologjia anti-eksploituese, SSD të plotë, http/2, certifikata pa SSL.

Dedicated servers

Aty ku kërkohet fuqi e lartë informatike, mund të zgjidhni nga serverat tanë të dedikuar në dhomën tonë të serverave të vendosur në Evropën qendrore.

VPS servers

Kur ju duhet të konfiguroni një sistem operativ në platformën tonë ë hostingut, në përgjithësi është një ide e mirë për të zgjedhur VPS-in tuaj me cPanel dhe akses në rrënjë (root access).

Regjistrime domenash

Disa qindra lloje të domenash nga e gjithë bota mund të regjistrohen në Smarthost.al. Çmimet tona janë të përballueshme për të gjithë.